Affirmaties Betekenis

Wat is de betekenis van Affirmaties?


affirmaties betekenis

Als je zegt "Affirmaties" dan weten de meeste mensen niet waar je het over hebt.

Ik zag dat veel mensen deze website bereiken door op google in te tikken "Betekenis Affirmaties" of "Affirmaties Betekenis", vandaar dat ik deze pagina heb gemaakt om uit te leggen wat affirmaties zijn, wat het voordeel is, en waarom je affirmaties zou moeten gebruiken wanneer je de betekenis achter affirmaties kent.

Eigenlijk wordt alles wat we doen bepaald door hoe we denken, alles start met een gedachte.

Wij worden wat we denken, en daarom is het belangrijk krachtige gedachten te hebben.

Wil je iets veranderen? Begin dan met het veranderen van jouw gedachtes.

Het woord Affirmaties komt van het engelse woord Affirmations, wat affirmeren betekend. Affirmeren betekend dan weer bevestigen/bekrachtigen.

Affirmaties zijn krachtige positieve zinnen die je uitspreekt (hardop werkt het best, maar in je hoofd mag ook).
Op deze manier plant je krachtige gedachtes in het onderbewuste gedeelte van jouw brein.

Hoe vaker een gedachte binnenkomt in je hoofd, hoe meer je hersenen die gedachtes gaan geloven.

Helaas zijn het vaak de negatieve gedachtes die mensen in hun hoofd herhalen, en zo trekken ze negativiteit aan.

Wanneer jouw gedachtes positief zijn trek je ook positiviteit aan.

Je zult zien dat wanneer positieve affirmaties vaak herhaald worden, jouw mindset steeds positiever wordt, en je de realiteit die jij wilt manifesteren aantrekt.

Zoals jij jezelf ziet, zo zul je je ook gedragen en je laten behandelen door anderen, en zo wordt dit jouw realiteit.

Waarom Affirmaties zo cruciaal zijn.

In 2005 publiceerde de National Science Foundation een artikel waarin onderzoek naar het menselijk denken per dag werd gedaan. Wat bleek is dat de gemiddelde persoon ongeveer 12.000 tot 60.000 gedachten per dag heeft. Van die duizenden gedachten was 80% negatief, en 95% waren precies dezelfde herhalende gedachten als de dag ervoor.

We zien dat onze hersenen de neiging hebben om zich te focussen op het negatieve, en steeds dezelfde gedachtes opnieuw af te spelen in ons hoofd. Je zou dit negatieve affirmaties kunnen noemen.

Nu is het jammer dat de “fabrieksinstellingen” van onze hersenen zo werken, want uit onderzoek is ook gebleken dat in 85% van alle gevallen, de dingen waar we ons druk om maken geen realiteit worden. En in de kleine 15% kans dat onze zorgen wel werkelijkheid werden, bleek het uiteindelijk minder zwaar om er mee om te gaan dan gedacht.

Daarmee kun je concluderen dat je je 97% van de tijd onnodig zorgen maakt, en je zo met deze pessimistische perceptie jouw mindset aantast. En een negatieve mindset is een belangrijke bron van stess, spanning en een oorzaak van uitputting voor lichaam en geest.

De kracht van positieve affirmaties zit in het planten van krachtige positieve gedachten in jouw hoofd. Zo beïnvloed je het bewuste en onderbewuste brein, en dat beïnvloed weer ons gedrag, denkpatroon en gewoontes.

Alle affirmaties op deze website zijn zo samengesteld om positieve krachtige beelden in de geest naar boven te brengen die inspireren, motiveren en energie geven. Bij het vaak lezen van affirmaties worden deze gegraveerd in het onderbewustzijn, en daarmee plant je dus positieve gedachten in je hoofd.

Positieve uitspraken maken dat je je positief, energiek en actief voelt en brengen je daardoor in een betere positie om je innerlijke en externe wereld te transformeren.

Negatief denken

De meeste mensen hebben meer negatieve affirmaties in hun hoofd dan positieve.

Zeg je bijvoorbeeld tegen jezelf “Ik ben verlegen”.
Dan zul je je ook verlegen gedragen rondom andere mensen, en ga je minder snel een gesprek aan of naar sociale gelegenheden toe.
Ook zul je je verlegen laten behandelen door anderen, je bent vaak stil en daarom vragen mensen bijvoorbeeld minder snel om jouw mening of slaan jou over tijdens een gesprek. Dit vind jij oké omdat je tegen jezelf hebt gezegd dat je verlegen bent.

In dit voorbeeld worden negatieve affirmaties gebruikt. Je voed jezelf hier negatieve gedachtes over jezelf, die je gaat geloven

Positief denken

Door jouw hoofd te vullen met krachtige affirmaties, dus sterke positieve gedachtes over jezelf, zullen ze jouw leven positief beïnvloeden.

Nogmaals, je gaat jezelf gedragen naar hoe jij jezelf ziet. Hoe meer positieve gedachtes in je hoofd, hoe positiever je leven.

Veel mensen zijn OP ZOEK naar ZICHZELF, dit is een totaal verkeerde filosofie. Je MAAKT namelijk zelf wie je bent. STOP dus met het proberen te VINDEN van jezelf, en begin met het CREËREN van jezelf!

Bezoek deze site dagelijks en spreek de affirmaties voor jezelf uit.
In het begin voelt het misschien wat raar, maar als je jouw hoofd structureel vult met positieve affirmaties zul je een wereld van verschil merken!


Dus: Affirmaties Betekenis?


Krachtige uitdrukkingen die jouw bewuste en onderbewuste brein beïnvloeden.


Wellicht heb je deze pagina aangeklikt (of in google gezocht op termen als "betekenis affirmaties" of "affirmaties betekenis") omdat je nog niet wist wat affirmaties zijn.
Nu je weet wat affirmaties zijn, is het aan jou of je gebruik gaat maken van de kracht van affirmaties.


Kijk verder op onze site en ervaar het effect van positieve affirmaties.


Je kunt ons ook volgen op Facebook en Instagram

Terug naar de homepage


Lees hier jouw dagelijkse Affirmaties:

4 oktober 2020

💪 18 AFFIRMATIES
voor ZELFVERTROUWEN!

Boost jouw gevoel van zekerheid met deze 18 Krachtige Affirmaties voor Zelfvertrouwen!
16 september 2020
affirmaties loslaten

🦋 18 AFFIRMATIES
die helpen LOSLATEN!

Het loslaten van bepaalde dingen helpt jouw deuren te openen die gesloten blijven wanneer je niet kunt loslaten.
4 september 2020
affirmaties dankbaarheid

🙏 18 AFFIRMATIES
voor DANKBAARHEID!

Verbreed jouw perspectief door dankbaar te zijn voor wat is, en vergroot zo direct jouw geluksgevoel.
27 augustus 2020

🏆 18 STERKE AFFIRMATIES
voor SUCCES!

Het gebruiken van deze affirmaties voor succes kunnen jou onder elke omstandigheid weer terug brengen in de juiste houding.
24 augustus 2020

🧲 18 WET VAN AANTREKKING
AFFIRMATIES!

Een buitengewoon krachtige en effectieve manier om ervoor te zorgen dat de wet van aantrekking (law of attraction) in jouw voordeel werkt.
18 augustus 2020
liefde affirmaties

❤️ 18 LIEFDE AFFIRMATIES
voor IEDEREEN!

Of je nu een droogte ervaart op de liefdesgebied, of gewoon een gezonde dosis liefde aan je dag wilt toevoegen, deze liefdesaffirmaties zullen je een flinke boost geven!
17 augustus 2020
positieve affirmaties

👍 18 POSITIEVE AFFIRMATIES
voor ELKE DAG!

Deze positieve affirmaties zullen helpen om positiviteit aan te trekken in jouw dag. Ze creëren een energiek gevoel waarmee je de hele wereld aan kan, en laten je stil staan bij belangrijke gedachtes.
13 augustus 2020

☀️ 18 OCHTEND AFFIRMATIES
voor een GEWELDIGE START!

Begin de dag goed door je hoofd te vullen met flink wat goede vibes en energie, door het tot je nemen van deze ochtend affirmaties.
20 juli 2020
geboorte affirmaties

👶 18 GEBOORTE AFFIRMATIES
voor de BEVALLING!

Deze geboorte affirmaties zorgen voor meer positiviteit en vertrouwen tijdens de bevalling.
 
BEKIJK

DAGAFFIRMATIES MAANDKALENDER
Elke dag vol positiviteit!Bekijk Affirmatie Kalender